Hur kan jag sänka lånekostnaden på mina lån?

Vi ser ofta personer som tar lån med betalningsanmärkningar har flera kreditlån sedan tidigare och tyvärr en väldig hög räntekostnad som dem måste betala av på varje månad. Istället för att ta ett nytt lån för att betala tillbaka ett gammalt sms-lån är det bättre att ansöka om ett så kallat samlingslån.

Ett samlingslån är lika enkelt som det låter. Ett samlingslån kan ses som ett vanligt privatlån där du kan låna upp till 500 000 kr, och där du samlar alla dina småkrediter under ett lån med betydligt lägre ränta. Detta kan sänka din räntekostnad med flera tusenlappar i månaden och du kan istället använda dessa för att amortera ner ditt samlingslån och komma ett steg närmare till att bli helt skuldfri!

Om du har sett Lyxfällan någon gång så känner du säkert igen begreppet. Det är detta som programledaren hjälper deltagarna med att lösa de värsta krediterna som har hög räntekostnad och sedan få resten av lånen samlade under ett privatlån med lägre ränta. Det är inte bara räntekostnaden som sänks utan helt plötsligt har du även en mycket bättre koll på din ekonomi. Istället har du ett lån att hålla koll (istället för flera stycken) och du kan lättare planera din ekonomiska situation därefter.

Om du är ute efter ett samlingslån så rekommenderar vi att ni vänder er till en låneförmedlare t.ex. Lendo eller Zmarta. Dessa låneförmedlare kommer hjälpa er att få den bästa räntan på ert privatlån då dem jämför över 20 st banker som får ”tävla” om att få dig som kund. Din ekonomiska situation och kreditvärdighet är det som kommer avgöra vilken ränta Lendos eller Zmartas samarbetspartners kommer erbjuda dig. När du skickat in din ansökan och en kreditupplysning har tagits på dig kommer bankerna erbjuda en individuell ränta beroende på interna riskbedömningar om din återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Lendo

Lendo är en populär låneförmedlare som många känner igen. Här kan du få låna upp till 500 000 kr. Om du har registrerade betalningsanmärkningar så kan Lendo max bevilja 150 000 kr. Om du är över 18 år gammal, inte har något aktuellt skuldsaldo och har en årsinkomst över 120 000 kr så har du en bra chans att få ditt lån beviljat.

När du fyller i din låneansökan klickar du för att du vill samla lån och krediter. Om du dessutom har en medsökande så ökar du dina chanser avsevärt att få din låneansökan beviljad. Låneräntan som Lendo erbjuder ligger just nu på 3,25% – 29,04%.

Zmarta

Zmarta är en annan populär låneförmedlare som även dem erbjuder lån upp till 500 000 kr. Även här kan du ha en medsökande om du vill öka dina chanser att få ett lån till en lägre ränta. Om du är du över 18 år gammal, har en årsinkomst på minst 100 000 kr och har en fast bostad i Sverige så bör det inte vara några problem att få din låneansökan beviljad. Låneräntan som Zmarta erbjuder ligger just nu på 3,25% – 18,15%.

2 reaktioner till “Hur kan jag sänka lånekostnaden på mina lån?”

  1. Hej Olle,

   Tyvärr finns det inga större samlingslån som använder sig av Creditsafe eller Bisnode Kredit. Om du har för många UC-förfrågningar på dig rekommenderar vi att du har en medsökande när du ansöker om ett lån. Det ökar dina chanser att få lånet beviljat.

   Mvh
   Lånmedbetalningsanmärkning.se

Kommentarer inaktiverade.