Finns det räntefria sms-lån med betalningsanmärkning?

Vi får ofta frågan om man kan ta ett räntefritt lån även om man har en betalningsanmärkning. Det finns kreditgivare som är givmilda när det kommer till denna typen av lån. Ferratum, ViaConto och Vivus erbjuder räntefria lån med betalningsanmärkning till alla sina nya kunder. Loanstep är den som är mest generös och erbjuder alltid lån utan ränta om man ansöker om deras 14 dagars lån.

När man pratar om räntefria lån så kan det vara så ibland att det tillkommer uppläggningsavgift eller avi-avgifter men Ferratum, ViaConto, Vivus och Loanstep erbjuder alla räntefria lån där den effektiva räntan är 0%, dvs du betalar tillbaka exakt lika mycket som du har lånat. Nedan har vi sammanfattat vad som gäller när du ansöker om ett räntefritt lån hos de nämnda kreditgivarna.

Ferratum

Ferratum är en kreditgivare som erbjuder två olika typer av lån, sms-lån och kontokredit. Enligt deras webbsida så är det möjligt att låna upp till 6000 kr i kontokredit som ny kund som är räntefritt de första 30 dagarna. Så länge du betalar tillbaka lånet inom denna lånetiden så tillkommer inga extra kostnader eller avgifter.

Vivus

Första krediten hos Vivus är helt utan avgifter och ränta i 30 dagar. Du kan välja att låna mellan 500 – 6000 kr räntefritt beroende på hur gammal du är. Om du är 18-21 år gammal så kan du få låna upp till 4000 kr räntefritt som ny kund. Om du är 22-80 år gammal så får du låna upp till 6000 kr räntefritt som ny kund. Om du har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken kan du även få lånet utbetalat inom 15 minuter.

ViaConto

Hos ViaConto kan du ansöka upp till 20 000 kr som ett räntefritt lån om du är förstagångskund. Återbetalningstiden är även här 30 dagar och det tillkommer inga extra kostnader eller avgifter.

Loanstep

Loanstep skiljer sig från traditionella snabblån. Här lånar du av privatpersoner som ”investerar” sina pengar i dina lån, så kallade P2P-lån. Hos Loanstep är det möjligt att alltid låna upp till 5000 kr räntefritt så länge du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar. Detta gäller både för nya och återkommande kunder. Om du vill låna räntefritt igen efter ditt första lån, så måste du vänta 21 dagar innan du kan få din nästa låneansökan godkänd.